MATHILDAS
ETTÅRSDAG
Lördagen den 2:a mars 2002

  

Jag vaknade strax efter åtta och förstod genast att denna dag var speciell! Mamma och pappa började sjunga för mig precis då jag hade vaknat, "Ja må hon leva, ja må hon leva" sjöng dom och sen hurrade dom för mig. Så brukar dom ju inte göra. När dom sen lassade in paket och ballonger i sängen så började jag förstå vilken lattjo dag det var! 
Min födelsedag var det ju!


Lite förvånad över uppståndelsen

Ballongerna var klart roligast, så mamma och pappa öppnade paketen åt mig. Jag fick en hink med Duplo, en påse med Mega Blocks (ungefär som Duplo det oxå), ett "putthjul", Disney klossar och en pekbok av mamma och pappa. Fick oxå en present av min kompis Ludvig, en pekbok med massor av djur.


Efter ett litet tag låg det Duplo i hela sängen....

När vi stojat och busat en stund fick jag välling och sen gick vi upp. Åt lite mera frukost och sen så fick jag bada. Det var kul tills jag trillade och gjorde ett oplanerat dyk. Så tokigt det kan bli! Nu började jag bli trött, så pappa la sig med mig i sängen. Fast jag hade inte lust att sova... I stället hörde jag att mamma duschade så jag gick in dit. Ställde mig vid tvättmaskinen och bankade lite på den. Jättekul!
Efter en stund kom jag på att det vore skönt att sova lite ändå, så jag gick med på att ligga hos pappa i soffan, efter en stund sov jag sött... 
Sov nästan en och en halv timme. När jag vaknade hade mamma gått till mormor och morfar, så pappa och jag gick oxå dit efter att jag hade fått lite lunch. Höstgryta blev det! Gott!

När vi kom hem till mormor och morfar så hade mamma och mormor gjort klart tårtorna. Så här såg dom ut:


Det ska såklart föreställa Nalle Puh... Ser lite bleka ut på bild, men gula var dom

Kalasfin skulle man ju vara oxå, i nya kläder dagen till ära....

Mormor och morfar tjuvstartade och gav mig första presenten. En present som varit bestämd sen länge... En kvackande ankparad att dra efter sig. Till en början var det nog mormor och morfar som tyckte den var roligast, men sen när jag förstod hur jag skulle få den att kvacka så tyckte jag den var superskoj.... 


Kvack, kvack, kvack, kvack......

Vid tre när alla borden var dukade och ballongerna upphängda så kom gästerna. Dom som kom var farmor, farfar, Mattias, Kia, Rebecca & Ids, Nicklas & Sandra, gammelmormor, gammelmorfar, Eva & Thordan, Veronica (ensam, för resten av familjen var sjuka), Manuela & Oliver, Åsa & Thomas, Marianne & Sebastian, Tobias & Cattis, Monica, Kimmen & Frille. Oj det blev mycket folk på en gång... 

En massa paket fick jag, men innan vi öppnade dom fikade vi. Det var kakor och bullar. Jag åt av bullarna som mormor och mamma bakat häromdagen. 


Här är Oliver, Rebecca och jag

Så här såg det förresten ut under bullbaket i tisdags:


Ville så gärna smaka bulldeg, men jag fick inte

Sen åt vi tårta, mmmm... det var gott det. När det var dax för paketöppning så tog vi plats vid paketen, Oliver, Ida & jag, Rebecca hjälpte mamma att öppna paketen. 

Allt det här fick jag;
* Narvik skattkista av mormor och morfar
* Bobby car och pekbok med djur av farmor och farfar
* Badleksak av Nicklas och Sandra
* Barnkammarboken och tröja & byxor av Ida & Rebecca
* Vägglampa Måne av gammelmormor och gammelmorfar
* Jacka och T-shirt av Eva & Thordan
* Nalle Puh fotoram och stapelhinkar av Lucas & Thyra
* Jeans och tröja av Åsa & Thomas
* Nike skor och halksockor av Marianne & Sebastian
* Musikleksak och "Max potta" bok av Tobias & Cattis
* Badhandduk broderad med mitt namn av Oliver
* "Lotta på Bråkmakargatan" film av Monica

Mamma och pappa undrar såklart var allt ska få plats, men det är ju deras problem.. Hi hi!

Efter lite busande och stojande började gästerna att bege sig hemåt. Då var klockan sex och jag var supertrött... Pappa gav mig en flaska välling och sen somnade jag bums. Sov ett tag och sen var jag redo för lite bus igen. Vi var kvar hos mormor och morfar tills halv nio. När vi kom hem ville jag såklart bekanta mig med alla nya leksaker. Mamma och jag tittade i pekböckerna och jag tyckte det var jättekul när mamma försökte härma djuren.

Klockan halv elva somnade jag som en stock!

Min första födelsedag blev en riktig höjdare. 
Tack alla som har varit med och firat den, 
tack alla som har skickat kort till mig, 
tack alla som har mailat mig och 
tack alla som grattat mig på Februaribarn!
 

   © Sandra Åström
www.familjenastrom.se